Werkwijze

Het eerste contact

Wanneer u contact met mij opneemt (via de website, telefoon, mail of Facebook), maak ik een afspraak om geheel vrijblijvend langs te komen. Het is ook mogelijk dat ik van u alle gegevens krijg en dat ik via mailcontact en telefoon inzicht in uw wensenkrijg.

Uw wensen

Ik maak een ontwerp op maat, dus is het zeer belangrijk dat ik uw wensen duidelijk in kaart ga brengen. Hiervoor gebruik ik een vragenlijst, die ik meeneem naar het eerste bezoek, of toe stuur ter voorbereiding. Wilt u een compleet tuinontwerp, of alleen advies over een bepaald deel van uw tuin? Welke stijl heeft u in gedachten, wat wilt u allemaal in de tuin, etc. U kunt ter voorbereiding een collage maken van voorbeelden die u aanspreken. En ik heb een plattegrond nodig van uw tuin, of meerdere overzichtsfoto’s om de precieze afmetingen te berekenen. Heeft u een koopwoning, dan vraag ik u om een Kadastrale tekening.

Bij mijn eerste bezoek bespreken we uw wensen en ideeën, en wat u precies van mij verwacht. Hierna ga ik thuis een offerte maken, die u binnen een week in huis hebt.

Voorbeeld van een Moodboard

Voorbeeld van kadastrale kaart

Offerte

Na afloop van mijn eerste bezoek (of als ik alle gegevens via de mail heb ontvangen) maak ik een offerte. Deze stuur ik u toe, samen met de Algemene Voorwaarden. Als u akkoord gaat met de offerte is de volgende stap: ik maak twee schetsontwerpen, die we samen bespreken.

Schetsontwerp

Een schetsontwerp is een voorlopig ontwerp, waar in grote lijnen op staat hoe de tuin er uit komt te zien. De ideeën worden omgezet in twee tekeningen, die we samen bespreken. U kiest er één uit, die nog wat aangepast gaat worden tot een definitief ontwerp.

Voorbeeld schetsontwerp

Definitief Ontwerp

Het definitief ontwerp bestaat uit verschillende onderdelen. Het bevat in ieder geval een matenplan en een tuinontwerp. U kunt dit uitbreiden met bijvoorbeeld;

Een beplantingsplan. Hier staat precies op hoeveel van welke planten er gebruikt worden, en een lijst met hoogte, bloeitijd en bijzonderheden van de planten.

Een verlichtingsplan. Verlichting in een tuin is belangrijk voor de veiligheid, voor de sfeer en je kan een accent aanbrengen in je tuin. Een verlichtingsplan geeft meerwaarde aan de tuin.

Een Verlichtingsplan kan ik maken, alleen incombinatie met een tuinontwerp of een tuinschets. Hiermee kan uw tuin letterlijk ‘uitgelicht’ worden, voor meer sfeer en veiligheid. Op de tekening staat aangegeven waar de gekozen lichtpunten komen, met een voorstel voor de te gebruiken armaturen.

Een Verlichtingsplan kost voor een tuin tot 400 m2 : €95,00 inclusief BTW